論文題名 |
単著・共著 |
発表年月 |
発行所・誌名 |
編者名 (共著の場合のみ記入) |
該当頁数 |
Green tea and coffee intake and risk of cognitive decline in older adults: the National Institute for Longevity Sciences, Longitudinal Study of Aging. |
共著 |
2020年04月 |
Public Health Nutr 23 6 |
Shirai Y, Kuriki K, Otsuka R, Kato Y, Nishita Y, Tange C, Tomida M, Imai T, Ando F, Shimokata H |
共同研究につき本人担当部分抽出不可能 |
Protein intake per day and at each daily meal and skeletal muscle mass declines among older community dwellers in Japan. |
共著 |
2020年04月 |
Public Health Nutr 23 6 |
Otsuka R, Kato Y, Tange C, Nishita Y, Tomida M, Imai T, Ando F, Shimokata H, Arai H |
共同研究につき本人担当部分抽出不可能 |
Dietary diversity and all-cause and cause-specific mortality in Japanese community-dwelling older adults. |
共著 |
2020年04月 |
Nutrients 12 4 |
Otsuka R, Tange C, Nishita Y, Kato Y, Tomida M, Imai T, Ando F, Shimokata H |
共同研究につき本人担当部分抽出不可能 |
認知機能低下および認知症のリスク抑制-WHOガイドライン |
共著 |
2020年05月 |
食と医療 13 |
下方浩史・安藤富士子 |
105頁~109頁 |
乳癌診療ガイドライン |
共著 |
2020年07月 |
食と医療 14 |
下方浩史・安藤富士子 |
97頁~101頁 |
新型コロナウィルス感染者の栄養管理のためのESPN専門家声明と実践的ガイダンス |
共著 |
2020年10月 |
食と医療 15 |
下方浩史・安藤富士子 |
75頁~79頁 |
成人の肥満診療実践ガイドライン~カナダ医学協会 |
共著 |
2021年01月 |
食と医療 16 |
下方浩史・安藤富士子 |
74頁~77頁 |
Relationship between serum fatty acids and physical frailty in community-dwelling older Japanese adults. |
共著 |
2021年03月 |
J Frailty Aging 10 |
Kinoshita K, Otsuka R, Tange C, Nishita Y, Tomida M, Ando F, Shimokata H, Arai H |
237頁~240頁 |
食事ガイドライン第17回:NAFLD/NASH診療ガイドライン2020 |
共著 |
2021年03月 |
食と医療 17 |
下方浩史・安藤富士子 |
88頁~92頁 |
Dietary diversity is associated with longitudinal changes in hippocampal volume among Japanese community dweller. |
共著 |
2021年06月 |
Eur J Clin Nutr 75 |
Otsuka R, Nishita Y, Nakamura A, Kato T, Iwata K, Tange C, Tomida M, Kinoshita K, Nakagawa T, Ando F, Shimokata H, Arai H |
946頁~953頁 |
Interaction between cognitive leisure activity and long-chain polyunsaturated fatty acid intake on global cognitive decline in a Japanese longitudinal cohort study: National Institute for Longevity Sciences-Longitudinal Study of Aging. |
共著 |
2021年07月 |
BMC Geriatr, 21 |
Horikawa C, Otsuka R, Nishita Y, Tange C, Kato Y, Tanaka T, Rogi T, Shibata H, Ando F, Shimokata H: |
共同研究につき本人担当部分抽出不可能 |
食事ガイドライン第18回:高齢者糖尿病診療ガイドライン2017 |
共著 |
2021年07月 |
食と医療 18 |
下方浩史・安藤富士子 |
83頁~87頁 |
Green tea consumption is associated with annual changes in hippocampal volumes: A longitudinal study in community-dwelling middle-aged and older Japanese individuals. |
共著 |
2021年08月 |
Arch Gerontol Geriat 96 |
Zhang S, Otsuka R, Nishita Y, Nakamura A, Kato T, Iwata K, Tange C, Tomida M, Ando F, Shimokata H, Arai H |
共同研究につき本人担当部分抽出不可能 |
Longitudinal associations between hearing aid usage and cognition in community-dwelling Japanese older adults with moderate hearing loss. |
共著 |
2021年10月 |
PLoS One 16 |
Sugiura S, Nishita Y, Uchida Y, Shimono M, Suzuki H, Teranishi M, Nakashima T, Tange C, Otsuka R, Ando F, Shimokata H |
共同研究につき本人担当部分抽出不可能 |
食事ガイドライン第19回:肝硬変診療ガイドライン2020 |
共著 |
2021年11月 |
食と医療 19 |
下方浩史・安藤富士子 |
77頁~81頁 |
Association between intra-individual changes in social network diversity and global cognition in older adults: Does closeness to network members make a difference? |
共著 |
2021年12月 |
J Psychosom Res 151 |
Saito T, Nishita Y, Tange C, Nakagawa T, Tomida M, Otsuka R, Ando F, Shimokata H, Arai H |
共同研究につき本人担当部分抽出不可能 |
Intake of isoflavones reduces the risk of all-cause mortality in middle-aged Japanese. |
共著 |
2021年12月 |
Eur J Clin Nutr 75 |
Nakamoto M, Otsuka R, Tange C, Nishita Y, Tomida M, Imai T, Sakai T, Ando F, Shimokata H |
1781頁~1791頁 |
食事ガイドライン第20回:COPD(慢性閉塞性肺疾患)診断と治療のためのガイドライン第5版2018 |
共著 |
2022年02月 |
食と医療 20 |
下方浩史・安藤富士子 |
98頁~101頁 |
Typology of work–family balance among middle–aged and older Japanese adults. |
共著 |
2022年03月 |
Front Psychol, 13 |
Tomida M, Nishita Y, Tange C, Nakagawa T, Otsuka R, Ando F, Shimokata H |
共同研究につき本人担当部分抽出不可能 |
Prevalence of usage of hearing aids and its association with cognitive impairment in Japanese community-dwelling elders with hearing loss. |
共著 |
2022年04月 |
Auris Nasus Larynx 49 |
Sugiura S, Uchida Y, Nishita Y, Teranishi M, Shimono M, Suzuki H, Nakashima T, Tange C, Otsuka R, Ando F, Shimokata H |
18頁~25頁 |
Association of dietary intake with the transitions of frailty among Japanese community-dwelling older adults. |
共著 |
2022年04月 |
J Frailty Aging 11 |
Otsuka R, Zhang S, Tange C, Nishita Y, Tomida M, Kinoshita K, Kato Y, Ando F, Shimokata H, Arai H: |
26頁~32頁 |
Does positive affect predict mortality and morbidity? A 19-year longitudinal study of middle-aged and older Japanese adults. |
共著 |
2022年04月 |
Journal of Research in Personality 97 |
Nakagawa T, Nishita Y, Tange C, Tomida M, Otsuka R, Ando F, Shimokata H |
共同研究につき本人担当部分抽出不可能 |
食事ガイドライン第21回:ESPEN実践ガイドライン 炎症性腸疾患における臨床栄養学(1) |
共著 |
2022年04月 |
食と医療 21 |
下方浩史・安藤富士子 |
102頁~106頁 |
Breakfast protein quality and muscle strength in Japanese older adults: A community-based longitudinal study. |
共著 |
2022年05月 |
Journal of the American Medical Directors Association 23 |
Kinoshita K, Otsuka R, Nishita Y, Tange C, Tomida M, Zhang S, Ando F, Shimokata H, Arai H |
729頁~735頁 |
Basic lifestyle habits and volume change in total gray matter among community dwelling middle-aged and older Japanese adults |
共著 |
2022年08月 |
Preventive Medicine 161 |
Otsuka R, Nishita Y, Nakamura A, Kato T, Ando F, Shimokata H, Arai H |
共同研究につき本人担当部分抽出不可能 |
食事ガイドライン第22回:ESPEN実践ガイドライン 炎症性腸疾患における臨床栄養学(2) |
共著 |
2022年08月 |
食と医療 22 |
下方浩史・安藤富士子 |
80頁~85頁 |
Natural history trajectories of frailty in community-dwelling older Japanese adults |
共著 |
2022年10月 |
Journals of Gerontology Series A: Biological Sciences and Medical Sciences 77 |
Tange C, Nishita Y, Tomida M, Otsuka R, Ando F, Shimokata H, Arai H |
2059頁~2067頁 |
食事ガイドライン第23回:睡眠時無呼吸症候群(SAS)の診療ガイドライン2020 |
共著 |
2022年11月 |
食と医療 23 |
下方浩史/安藤富士子 |
88頁~91頁 |
Effects of APOEɛ4 genotype on age-associated change in cognitive functions among Japanese middle-aged and older adults: A 20-year follow-up study |
共著 |
2023年01月 |
Experimental Gerontology 171 |
Nishita Y, Sala G, Shinohara M, Tange C, Ando F, Shimokata H, Sato N, Otsuka R |
共同研究につき本人担当部分抽出不可能 |
食事ガイドライン第24回:動脈硬化性疾患予防ガイドライン2022. 食と医療 |
共著 |
2023年01月 |
食と医療 24 |
下方浩史・安藤富士子 |
84頁~87頁 |
Association between short-chain fatty acid intake and development of muscle strength loss among community-dwelling older Japanese adults |
共著 |
2023年03月 |
Experimental Gerontology 173 |
Otsuka R, Zhang S, Furuya K, Tange C, Sala G, Ando F, Shimokata H, Nishita Y, Arai H |
共同研究につき本人担当部分抽出不可能 |
Basal ganglia lesions may be a risk factor for characteristic features of a glaucomatous optic disc: population-based cohort study in Japan |
共著 |
2023年03月 |
BMJ Open Ophthalmology 8 |
Fukuoka H, Nishita Y, Tange C, Otsuka R, Ando F, Shimokata H |
共同研究につき本人担当部分抽出不可能 |
食事ガイドライン第25回:アルコールと健康に関するカナダのガイダンス2023 |
共著 |
2023年04月 |
食と医療 25 |
下方浩史・安藤富士子 |
66頁~69頁 |
The association of food intake on the development of hearing impairment after middle age among Japanese community dwellers |
共著 |
2023年05月 |
Auris Nasus Larynx 50 2 |
Ogawa T, Uchida Y, Sugiura S, Otsuka R, Nishita Y, Fujimoto Y, Ueda H, Ando F, Shimokata H |
203頁~211頁 |
Twenty-year prospective cohort study of the association between a Japanese dietary pattern and incident dementia: the NILS-LSA project |
共著 |
2023年05月 |
European Journal of Nutrition 62 4 |
Zhang S, Otsuka R, Nishita Y, Tange C, Tomida M, Ando F, Shimokata H, Arai H |
1719頁~1729頁 |
難聴を伴う地域在住高齢者における補聴器使用頻度および認知機能との関連について |
共著 |
2023年05月 |
日本耳鼻咽喉科頭頸部外科学会会報 126 9 |
杉浦彩子・内田育恵・西田裕紀子・寺西正明・下野真理子・鈴木宏和・中島務・丹下智香子・大塚礼・安藤富士子・下方浩史 |
1089頁~1091頁 |
食事ガイドライン第26回:高血圧治療ガイドライン2019 |
共著 |
2023年07月 |
食と医療 26 |
下方浩史・安藤富士子 |
84頁~87頁 |
食事ガイドライン第28回:エビデンスに基づくCKD診療ガイドライン2023 |
共著 |
2024年06月 |
食と医療 28 |
下方浩史・安藤富士子 |
81頁~85頁 |